PAKKO siirtää ohje suoraan tähän, mä EN tajua EN EN EN..

Mä ostin kerän Huopasta 5.95€ ja näitä oiski tarttenu KAKSI!!

Sukkapuikot kokoa 8 4.95€

Novita Huopanen: Huovutetut lapaset

Koko
lapsi(nainen)mies

Langan menekki
Novita Huopanen 100(150)150 g.

Sukkapuikot nro 8-10 tai käsialan mukaan.

Mallineule
Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein,
Tiheys 12 s ja 15 krs sileää neuletta = 10 cm.

Ohjeessa on huomioitu n. 40 % kutistuminen alkuperäisestä koosta.

Luo 36-40-44 s. Jaa silmukat neljälle puikolle, 9-10-11 s kullekin. Neulo alkuun 1 krs nurin ja jatka sitten sileää oikeaa neuletta suljettuna neuleena. Kun työn korkeus on 15-18-21 cm, merkitse peukalon paikka. Neulo puikon alussa 1 s ja seuraavat 7-8-8 s erivärisellä langalla. Siirrä neulotut silmukat takaisin neulottavana olevalle puikolle ja neulo kerros loppuun. Kun työn korkeus on peukalosta mitattuna 18-20-22 cm, aloita kärkikavennukset. Neulo I ja III puikon alussa 2 s oikein yhteen ja II ja IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Tee kavennukset joka krs:lla kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, vedä avonaisten 8 s:n läpi ja kiristä kärki kiinni. Päätä lanka hyvin.

Peukalo: poista merkkilanka ja poimi silmukat 3 puikolle. Poimi peukalon molemmista sivuista 1 lisäsilmukka. Työssä on 15-17-17 s. Kun peukalon pituus on 9-11-13 cm, aloita kavennukset. Neulo jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes jäljellä on 6 s. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja kiristä. Päätä lanka hyvin. Neulo toinen lapanen edellisen peilikuvaksi.

Viimeistely
Huovuta lapaset pesukoneessa. Käytä kirjopesuohjelmaa 40 °C ja tavallista pyykinpesuainetta. Laita koneeseen lisäksi vähän muuta pyykkiä kuten esim. kaksi pyyheliinaa. Varo kuitenkin täyttämästä konetta liikaa. Eri pesukoneissa villa voi huopua eri tavalla. Ennen kuin laitat lapaset koneeseen, laita lapasten sisään sekä peukaloiden sisään esim. pakastepussi, jotta lapasosa ja peukalot eivät huovu kiinni. Pesun jälkeen lapaset ovat epämääräisen näköiset möykyt, mutta ne pitää muotoilla oikeisiin mittasuhteisiin voimakkaasti vetämällä ja käsissä muotoilemalla. Jos lapaset ovat liian isot, voit toistaa pesukäsittelyn uudestaan. Valmiiden lapasten pesu 30° villapesussa.

Suunnittelija Anne-Maija Immonen

 

MISTÄ PEEVELISTÄ mä tiedän että peukut tulee oikeisiin kohtiin????

 

Oikea käsi: neulo kolmannen puikon silmukoista ensin  7 toisella värillä (tarvitset siis avuksi pätkän lankaa). Siirrä toisella värillä tehdyt silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne nyt uudestaan normaaliin tapaan

Vasen käsi: peukalon paikka tulee nyt toisen puikon loppuun. Neulo toiselta puikolta 1silmukka ja sitten loput 7 toisella värillä.